Aanbevolen: Picknicktafels E-woodproducts, de houthandel in Vlaanderen voor Tuinhout, Picknicktafels, biertafels, tuinbanken en andere tuinmeubelen www.e-woodproducts.be

De Grootste Interieuroutlet

Published Dec 25, 22
6 min read

Verhuur Tuinmeubilair

Al met een paar coniferen kleurt de tuin, het terras of balkon in een handomdraai blauw (tuinmeubelen klazienaveen). Ze stellen daarbij zowel mensen met als zonder groene vingers niet teleur. Blauwe coniferen zijn oersterk en vragen nauwelijks verzorging. Conifeer is een verzamelnaam voor sparren, cipressen en jeneverbessen. De één krijgt volop vruchtjes en de ander heeft diepgroene of blauwe naalden.

Met verschillende conifeersoorten bij elkaar creëer je eenvoudig een mini-natuurbos. Door te kiezen voor verschillende formaten, krijgt het stilleven afwisseling en diepte. Verzorging van coniferen is eenvoudig en zelfs snoeien is niet echt nodig. Coniferen groeien als vanzelf in vorm. Staat de conifeer in een pot? Ook prima, maar zorg wel voor een gat in de bodem zodat overtollig (regen)water kan wegvloeien.

Meer informatie over coniferen en andere tuinplanten vind je op Mooiwatplantendoen. nl. Door Redactie - 12 december 2015 Met chrysanten schik je de mooiste boeketten en maak je verrassende bloemdecoraties. Ook in de wintermaanden. En met de feestdagen in aankomst doe je er natuurlijk een schepje bovenop en zet je het hele huis vol chrysanten.

Houd je van kerstrood, winterwit of van bronskleurig? Geen probleem, het kleurenpalet van chrysanten is groter dan je denkt. En laat je ook eens verleiden door de verschillende bloemvormen. De ene chrysant produceert trossen gevulde bloemen, de andere enkele bloemen die aan margrieten doen denken. De ‘spinnen’ met hun grillige vormen zorgen voor een vrolijke noot (teakhouten tuinbank).

Chrysanten zijn sterk en blijven lang mooi. Daarvoor zijn maar een paar handelingen nodig. Zorg allereerst voor een schone vaas met helder water en voeg een scheutje snijbloemenvoedsel toe. Rits de onderste bladeren van de stelen zodat die straks niet in het water staan. Snijd de stelen schuin af en schikken maar! Behalve in boeketten kun je ook de mooiste decoraties maken in steekschuim.

Leg steekschuim vooraf wel in een bak met water, zodat het zich helemaal volzuigt. Giet op het steekschuim (als het droog aanvoelt) wel eens per week water en je kunt er zeker drie weken van genieten (fietsenberging). Versier een stervormig stuk steekschuim helemaal vol met enkelbloemige (wit en bronskleurig), pomponvormige (wit) en gevuldbloemige (paarse) chrysanten.

De Grootste Interieuroutlet

Helemaal anders, maar toch helemaal Kerst. Maak van kerstballen vaasjes. Haal de haakjes uit de kerstballen, lijm ze op een kerstster en vul met water (ronde vlonder). Snijd de chrysanten kort af en zet ze in de kerstbalvaasjes. Mix witte chrysanten met bijvoorbeeld paarse en rode. Maak een boeket van chrysanten en dennentakjes.

Leg een dienblad vol met kerstballen. Vul met water en gebruik ze als vaas. Zet er verschillende kleuren chrysanten in en combineer met bijvoorbeeld bessentakken, wilgenkatjes of grassen voor een natuurlijke, beetje wilde uitstraling. tuinmeubelen klazienaveen. Neem een platte schaal en vul met water. Snijd rode en witte chrysanten kort onder de bloem schuin af en laat drijven.Steek de bloemen in het schuim net zolang totdat je het steekschuim niet meer ziet. Je kunt het beste van onder naar boven werken. Je kunt ook een mix maken van chrysanten en rozen. Ben je erg handig? Maak dan een tableau op een stammetje van hout. Zorg wel voor een stevige constructie! Omwikkel reageerbuisjes met groen tape, vul met water en zet er grote pluischrysanten in.

Paars, wit, roze, zachtgeel, zwart of gespikkeld… kerstrozen zijn de musthaves van deze winter. Geef ze daarom een plek in de border of vul een paar manden. Kortom, laat je verleiden door de Tuinplant van de Maand december. Het blijft spectaculair, een plant die bloeit in de winter. Kerstroos (Helleborus niger) trakteert je van november tot en met maart op grote witte bloemen.

Sneeuw of vorst doen de kerstroos nauwelijks wat. De tuinplant gaat weliswaar wat hangen, maar zodra de temperaturen omhoog gaan, richt kerstroos zich weer op. Het ‘zusje’ van de witte kerstroos is de oosterse kerstroos (Helleborus orientalis). Deze tuinplant heeft bloemen in geel, roze en donkerpaars en er zijn ook soorten met gespikkelde bloemen (tuinmeubelen klazienaveen).

Hangen de bladeren er wat slapjes bij? Tijd om water te geven. Na een paar uur staat de kerstroos weer te stralen. Als het vriest geen water geven. Verwen de kerstroos ook eens per twee weken met wat plantenvoeding (tuinmeubelen klazienaveen). Je wordt beloond met een extra lange en rijke bloei. Bron: Mooiwatplantendoen Door Redactie - 31 oktober 2015 Prachtig blad en sierlijke bessen: er is haast geen tuinplant die zo haar best doet om je vrolijk door de donkere dagen te slepen als Bergthee.

Horeca Tuinmeubilair

Niet voor niets staat Bergthee als Tuinplant van de Maand november in de spotlights. Het eerste dat opvalt aan Bergthee (Gaultheria procumbens) zijn de bessen. Ze zijn rood en blijven de hele winter zitten. Ook het blad is schitterend. De ovaaltjes zijn het grootste deel van het jaar frisgroen en verkleuren in de herfst naar dieprood tot purper.Bergthee is echter ook in de lente en zomer een aanwinst voor de tuin. In het voorjaar verschijnen er nieuwe, frisgroene blaadjes en in de zomer laten de witte of lichtroze bloemetjes zich zien. Van het blad van de in de natuur groeiende Gaultheria kan in Azië en Noord-Amerika thee worden getrokken.

Ook wordt etherische olie gewonnen uit het groene blad. Deze heeft pijnstillende en ontstekingswerende eigenschappen. De olie ruikt licht naar munt en wordt onder meer gebruikt als massageolie die zou werken bij rugpijn en reuma (tuinmeubelen klazienaveen). Bergthee is makkelijke en winterharde tuinplant. De beste plantplek is in de zon of halfschaduw.

Houd je van lekker buiten zijn, van vogels, vlinders en bezige bijtjes en een niet aangeharkte tuin? Dan is de ‘nieuwe wildernis’-tuin iets voor jou. ‘Unexpected Wild’ is de tuintrend die zich focust op de natuur. De tuin oogt licht verwilderd en de tuinplanten in zachte tinten, lijken zo uit de vrije natuur te komen.De natuur krijgt de ruimte. Je laat de boel de boel en gaat de tuin zeker niet fanatiek aanharken. Bladeren veeg je alleen van het terras en de paden. In de borders en onder de bomen en struiken laat je ze lekker liggen. Tussen en onder de bladeren overwinteren allerlei nuttige beestjes.

De bladeren zullen vanzelf vergaan en dat is weer voedsel voor de bodem. Het terras is een verzamelplaats van herfstbloeiende planten, oogst uit de tuin en de mooiste natuurvondsten. Potten, bakken en manden zijn van hergebruikte materialen of onbehandeld hout. Onder invloed van de zon en de regen zullen ze mooi vergrijzen - tuinmeubelen klazienaveen.

Wehkamp Tuinmeubilair

Winterheide en viooltjes zijn de bloeiende planten voor de ‘nieuwe wildernis’-tuin - tuinmeubelen klazienaveen. Die twee bloeien maandenlang. Voeg je daar een paar bloeiende asters aan toe dan doe je bijen en late vlinders een enorm plezier. Een echte verrassing voor terras en tuin is Nandina. Zodra de temperaturen dalen verkleuren de groene bladeren van dit struikje naar prachtig rood.

De tuin vol comfort en luxe heeft een pure uitstraling. Met een warme trui aan en een glas goede wijn kun je er heerlijk relaxen, ook in het najaar. In de relaxtuin hebben tuinmeubels een strakke vormgeving en zijn accessoires gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen. tuinmeubelen klazienaveen. Natuurtinten overheersen en een goud-, zilver- en koperkleurige accent zorgt voor een luxueuze uitstraling.

Navigation

Home

Latest Posts

Hartman Inklapbare Tuinstoelen

Published Jan 15, 23
10 min read

Tuinpoort Hout Op Maat

Published Jan 11, 23
6 min read

Tuinmeubelen Onderhouden

Published Jan 10, 23
6 min read